STERILISATIE MAN

  • Vasectomie door ervaren artsen

  • Zonder pijn en angst
  • Geen wachtlijst, direct geholpen

STERILISATIE MAN IN ZWOLLE

  • Vasectomie door ervaren artsen

  • Zonder pijn en angst
  • Geen wachtlijst, direct geholpen

  • In onze kliniek in Zwolle

Sterilisatie Man in onze Kliniek in Zwolle

Bij Vaso Kliniek bieden we in Zwolle een veilige en betrouwbare oplossing voor mannen die kiezen voor permanente anticonceptie: sterilisatie. Deze ingreep, ook wel vasectomie genoemd, is een eenvoudige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat je geen kinderen meer kunt verwekken. Als je zeker weet dat je geen kinderen (meer) wilt, is een sterilisatie voor mannen in Zwolle een verstandige keuze.

Wat is sterilisatie?

Sterilisatie bij de man, ook bekend als een vasectomie, is een chirurgische procedure waarbij de zaadleiders worden doorgesneden en afgesloten. Hierdoor kunnen zaadcellen het sperma niet meer bereiken, wat resulteert in onvruchtbaarheid. Deze ingreep heeft geen invloed op je seksuele functioneren, je libido of je vermogen om een erectie te krijgen. Het enige dat verandert, is dat je sperma geen zaadcellen meer bevat.

Waarom kiezen voor sterilisatie?

Er zijn verschillende redenen waarom mannen in Zwolle kiezen voor een sterilisatie:

  • Permanente oplossing: Sterilisatie is een van de meest betrouwbare vormen van permanente anticonceptie.
  • Zorgeloos leven: Na de ingreep hoef je je geen zorgen meer te maken over ongewenste zwangerschap.
  • Geen invloed op hormonen: In tegenstelling tot andere anticonceptiemethoden, heeft een sterilisatie geen invloed op je hormoonhuishouding.
  • Snelle hersteltijd: De procedure is relatief eenvoudig en de hersteltijd is kort.

Hoe verloopt de sterilisatie?

Hieronder leest u hoe de behandeling (sterilisatie) bij mannen stap voor stap verloopt.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de sterilisatie kom je op (telefonisch)consult bij een van onze gespecialiseerde artsen in Zwolle. Tijdens dit gesprek bespreken we je medische geschiedenis, beantwoorden we al je vragen en leggen we de procedure in detail uit. Dit zorgt ervoor dat je volledig geïnformeerd bent en met vertrouwen de beslissing kunt nemen.

De ingreep

De sterilisatie in de kliniek in Zwolle wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Dit betekent dat je wakker bent tijdens de procedure, maar geen pijn zult voelen. De arts maakt een kleine incisie in het scrotum om toegang te krijgen tot de zaadleiders. Deze worden vervolgens doorgesneden en afgesloten. De hele ingreep duurt meestal niet langer dan 30 minuten.

Herstel

Na de sterilisatie kun je direct naar huis. Het is normaal om enige zwelling of ongemak te ervaren, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Je krijgt uitgebreide informatie over de herstelperiode. Houd rekening met een herstelperiode van ongeveer 2 weken.

Het is ook belangrijk om te weten dat je niet direct na de ingreep onvruchtbaar bent. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat alle zaadcellen uit je sperma zijn verdwenen. Tot die tijd is het essentieel om een andere vorm van anticonceptie te blijven gebruiken.

Na de sterilisatie plannen we een follow-up afspraak bij onze kliniek in Zwolle om te controleren of de ingreep succesvol is geweest. Tijdens deze afspraak analyseren we een zaadmonster om te bevestigen dat er geen zaadcellen meer aanwezig zijn in je sperma.

Waarom kiezen voor Vaso Kliniek Zwolle voor sterilisatie bij mannen?

Bij Vaso Kliniek Zwolle begrijpen we dat een sterilisatie een persoonlijke en belangrijke beslissing is. Onze ervaren specialisten hebben jarenlange ervaring en zorgen ervoor dat je je vanaf het eerste consult begrepen en op je gemak voelt. We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en begeleiden je stap voor stap.

Onze kliniek is centraal gelegen in Zwolle, aan de Dokter van Deenweg 108. Dit betekent dat we gemakkelijk bereikbaar zijn, wat je bezoek nog eenvoudiger maakt. In onze moderne en comfortabele faciliteit zorgen we ervoor dat je je tijdens je behandeling volledig op je gemak voelt.

Bij Vaso Kliniek Zwolle draait alles om persoonlijke zorg, kwaliteit en jouw comfort. Kom langs en ervaar zelf waarom zoveel mannen voor ons kiezen.

Kosten en vergoeding

De sterilisatie (vasectomie) kost €439,-

Een sterilisatie wordt niet vergoed vanuit een basispakket. U dient de behandeling zelf te betalen. Voor meer informatie zie de pagina over de kosten.

Ervaring van patiënten

Verrassend!

april 25, 2024

Gespannen en volledig ingelezen ben ik de afspraak in gegaan. Ik vond het oprecht spannend. Er gaat toch iets gebeuren op een plek wat een gevoelig gebied is.

De verdoving zag ik het meest tegenop. Eerlijkheidshalve heb ik daar amper wat van gevoeld.

Alles viel zo mee. Ik heb weinig tot niets gevoeld van heel de ingreep, ook al blijft de plek een vreemde gewaarwording.

Na 10 minuten stond ik opgelucht buiten en heb mij goed gehouden aan de voorschriften. Goed koelen en rustig aan doen. Ook de dagen na de behandeling heb ik geen pijn of last ondervonden.

Al met al kan ik zeer goed terug kijken op de behandeling!

Remco

Maak direct een afspraak

Een afspraak maken voor de behandeling? Vul het afsprakenformulier in en wij nemen contact met u op.